Anyajegy-szűrés

A szűrés időpontja: csütörtök

Bejelentkezés a 06/30-820-6620 telefonszámon.

A szűrés ára: 4800 Ft.

 

Az anyajegy-szűrés fontosságáról

A melanoma a bőr pigment-termelő sejtjeiből (melanocyta) kiinduló rosszindulatú tumor mely kialakulhat már meglévő anyajegyből különösen akkor, ha állandó károsító ingernek van kitéve (pl. erős UV sugárzás, mechanikai ártalom), de megjelenhet anyajegy-mentes bőrfelületen is.
Fontos kockázati tényezőnek tartják a gyermekkori többszörös, súlyos, hólyagos leégéseket.
Az eredményes kezelés alapfeltétele a korai diagnózis, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy minél korábbi stádiumban felfedezzük a melanomát, illetve kiszűrjük az atípusos anyajegyeket. Ennek módja a szűrés, melynek során a teljes testfelszínt átvizsgáljuk kézi dermatoszkóppal, vagy digitális dermatoszkóppal.
Figyelmeztető jel, ha egy anyajegy hirtelen megnő, vérezni, viszket vagy fáj, formája szabálytalanná válik, színe nem egynemű, többféle barna, esetleg fekete, illetve bizonyos helyeken eltűnik a korábbi barna szín.

Aki ilyet észlel, azonnal forduljon szakemberhez!
Az anyajegy-szűrés lényege, hogy felismerjük és eltávolítsuk azokat az anyajegyeket, amelyek a rosszindulatúvá válás szempontjából nagyobb rizikót jelentenek. Ezek az ún. atípusos anyajegyek, melyeknek színe, mérete vagy formája eltér a szokványostól, vagy azok az anyajegyek, amelyek rendszeres irritációnak, sérülésnek vannak kitéve, akár a ruházat (melltartó, öv) által, akár sportolás közben. Ezt gyakran nem könnyű felismerni, mert a melanoma klinikai képe gyakran nagyon hasonlít egy anyajegyhez. Ehhez nagyon hasznos segítséget nyújt a dermatoszkóp, amivel az anyajegyeken található elváltozások szabad szemmel nem látható apró részleteit figyelhetjük meg 10x-es nagyításban. Az anyajegy-szűrés mellett elengedhetetlen a rendszeres önvizsgálat, melynek során, ha valaki azt észleli, hogy bármely anyajegy nagysága hirtelen megváltozott, szabálytalanná vált, vagy megváltozott a színe, ajánjuk, hogy mielőbb jelentkezzen anyajegy vizsgálatra!
 

A szűrés időpontja: csütörtök

Bejelentkezés a 06/30-820-6620 telefonszámon.

A szűrés ára: 4800 Ft.

 

Információk

Akciók

 

Állandó AKCIÓNK:
Vedd igénybe egyszerre több szolgáltatásunkat is, mert igazán megéri!
Masszázs vagy kozmetika után a hajszárítás hajhossztól függően 1500-2000 Ft
A kedvezménnyel kapcsolatban keresd Timit!

Kérdése van?

Forró drót:
+36 30 820 6620

Partnereink